0165 - 555 166 info@bekaro.nl

Onder invloed van de economische groei in Nederland neemt het aantal nieuwe aanhangwagens fors toe, zo blijkt uit de cijfers van BOVAG en RDC. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de verkoop met 18 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016, naar 5.247 stuks, terwijl de afzet in de afgelopen drie kalenderjaren ook al telkens toenam.

Met een plus van 36 procent in de eerste drie maanden van 2017 bleken vooral de aanhangwagens voor het vervoer van bouwmaterieel in trek. Dit is een duidelijke indicator voor toegenomen bedrijvigheid in de bouwsector. Voor het uitbreken van de economische crisis werden in 2008 over de hele linie bijna 24.500 nieuwe aanhangers verkocht. Vijf jaar later was de afzet gedaald naar een absoluut dieptepunt van 14.000 exemplaren. Indien de trend van het eerste kwartaal zich doorzet, zal de verkoopteller in 2017 oplopen richting 22.000 stuks.

Traditiegetrouw domineren Brabantse fabrikanten de Nederlandse aanhangwagenmarkt. Hapert, Anssems, Saris en Henra hebben gezamenlijk een marktaandeel van 50 procent en in de top-tien van bestverkochte merken prijken verder nog de (van origine) Brabantse merken Eduards, Vlemmix en Atec.

Wilt u ook een aanhanger of trailer leasen? Neem dan snel contact met ons op. Wij hebben daar meer dan voldoende mogelijkheden voor.

×

Bekaro WhatsApp

× Hoe kunnen wij helpen?