0165 - 555 166 info@bekaro.nl

In veel mobiele telefoonabonnementen is de prijs van het toestel zelf inbegrepen. Het maandelijkse bedrag dat een consument betaalt, bestaat dan uit ‘belkosten’ en kosten voor de ‘financiering van het toestel’.

Per 1 januari 2017 gelden strengere regels voor reclame van mobiele telefoons op afbetaling. Zo moet voortaan in advertenties en op websites van telecomaanbieders de waarschuwingszin ‘Geld lenen kost geld’ worden opgenomen en moeten de kosten van het telefoonkrediet worden vermeld.

Het financieren van een telefoontoestel wordt door de Hoge Raad en minister Dijsselbloem gezien als kredietverlening. Mobiele telefoons die op afbetaling worden gekocht, vallen dus voortaan onder kredietverstrekking en daarmee onder de Wet op het financieel toezicht. De AFM ziet toe op een juiste naleving van deze wetgeving.

Uiterlijk op 1 mei 2017 moeten mobiele telefoons – van meer dan 250 euro – die op afbetaling worden gekocht ook geregistreerd worden bij BKR. Het gaat dus niet om registratie van het telefoonabonnement , maar alleen om toestellen vanaf 250 euro die op krediet worden gekocht bij een telecomaanbieder.

Voor uitgebreide informatie over dit onderwerp verwijzen wij u graag naar de website van de AFM: https://www.bkr.nl/consumenten/uw-mobiele-telefoon-en-bkr/

×

Bekaro WhatsApp

× Hoe kunnen wij helpen?