0165 - 555 166 info@bekaro.nl

Particulieren kiezen er steeds vaker voor om een auto te leasen in plaats van te kopen. Het zogenoemde ‘private lease’ groeide in een jaar tijd met 78%. Eind 2015 reden er zo’n 36.000 privé lease auto’s rond, eind 2016 waren dat er al 64.000, meldt leasebrancheorganisatie VNA.
Bij private lease betalen mensen een vast bedrag per maand voor het gebruik van een auto. Behalve de benzinekosten is meestal alles bij dat bedrag inbegrepen, zoals de verzekering, wegenbelasting, pechhulp en onderhoud. Vaak geldt er bij schades die niet op een ander te verhalen zijn wel een eigen risico van een paar honderd euro.

Op de ruim 8 miljoen auto’s die in Nederland rondrijden is het nu nog maar een kleine markt, minder dan 1%. Voor mensen die een huis willen kopen, kan private lease van invloed zijn op hoeveel hypotheek ze kunnen krijgen. Een privé leasecontract wordt namelijk bij het BKR geregistreerd als een maandelijkse financiële verplichting, waardoor het maximale hypotheekbedrag omlaag gaat. Mede door de groei van de privé lease, steeg het totaal aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen. Het waren er eind 2016 ongeveer 798.000, 5,7% meer dan een jaar eerder.

×

Bekaro WhatsApp

× Hoe kunnen wij helpen?