0165 - 555 166 info@bekaro.nl

Vanaf 1 januari is het voor taxiondernemers niet meer mogelijk om van de Belastingdienst de bpm terug te krijgen die betaald is bij aanschaf van een nieuwe taxi.

Waar staat BPM eigenlijk voor?
Bpm staat voor belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Wanneer in Nederland een nieuwe personenauto, bestelauto of motor word gekocht, dan moet bij die aanschaf bpm worden betaald. Ook bij het importeren van een personenauto, bestelauto of motor wordt bpm in rekening gebracht. De bpm wordt door de Belastingdienst geheven.
Wat verandert er voor de taxiondernemer?
Een taxiondernemer die een personenauto voor minimaal 90% gebruikt als taxi kon de betaalde bpm terugvragen bij de Belastingdienst. Taxiondernemers krijgen vanaf 1 januari 2020 geen bpm meer terug bij de aanschaf van een nieuwe auto. Deze verandering geldt voor straattaxi’s, contractvervoer en doelgroepenvervoer van bijvoorbeeld gehandicapten of leerlingen, of een combinatie hiervan.|
Waarom wordt de teruggave bpm op taxi’s afgeschaft?
Omdat de Nederlandse regering zich in het Klimaatakkoord ten doel heeft gesteld om in 2030 de helft minder broeikasgassen uit te stoten ten opzichte van 1990, worden er allerlei maatregelen getroffen om die CO2-uitstoot te verminderen. Eén van die maatregelen is de afschaffing van de teruggave van de bpm op taxi’s: zo moet deze maatregel er voor zorgen dat taxiondernemers gemotiveerd worden om minder vervuilende taxi’s aan te schaffen. Immers, voor auto’s die minder CO2 uitstoten, is de bpm lager. En auto’s die helemaal geen CO2 uitstoten, de zogenaamde nul-emissie auto’s, zijn volledig vrijgesteld van bpm.

Welke gevolgen heeft deze afschaffing voor de taxiondernemer op financieringsgebied?
Vanaf 2020 zal het mogelijk worden om de BPM mee te nemen in de financieringsconstructie, waar dit voorheen niet mogelijk was. Vanzelfsprekend wordt de maandlast hoger, aangezien het te financiering bedrag natuurlijk stijgt. BekaroLease helpt taxiondernemers met een voorstel op maat! In de resterende weken van 2019 kunt u nog genieten van de zakelijke voordelen die dan nog gelden. Kunnen wij u helpen? Is uw huidige taxi aan vervanging toe of was u voornemend deze te vervangen? Neemt u dan contact met ons op, we helpen graag, ook in 2020!

×

Bekaro WhatsApp

× Hoe kunnen wij helpen?